Waar moet je op letten bij het kiezen van webhosting?

Investeren in een website of webshop is één ding. Minstens zo belangrijk is betrouwbare webhosting. Je wilt natuurlijk dat jouw website dag en nacht bereikbaar is en dat ook al je e-mail verkeer blijft doorlopen.

Waar moet je nou eigenlijk precies op letten bij het kiezen van betrouwbare webhosting? Om dit uit te leggen zal ik je eerst wat meer vertellen wat webhosting nou precies is.

 

Wat is webhosting?

Webhosting is het aanbieden van een stukje ruimte op een server voor het opslaan van informatie, afbeeldingen en andere inhoud die toegankelijk is via een website of webshop. Elke website staat op een server. Deze server host de website en de bijbehorende bestanden zodat deze dag en nacht bereikbaar is. Het is van belang dat deze server goed beveiligd is, zodat onbekenden geen toegang kunnen krijgen en deze niet gehackt kan worden zodat jouw website en email 24/7 door blijft lopen.

 

Wat zit er allemaal in een hostingpakket?

Een hostingpakket bevat verschillende onderdelen.

Website

Zoals hierboven beschreven is de meest voorkomende dienst die onder webhosting valt daadwerkelijk het hosten van jouw website, dus eigenlijk het aanbieden van ruimte op een server zodat de website draait.

E-mail

Bij ieder hostingpakket hoort tenminste één e-mailaccount inclusief opslagruimte. Afhankelijk van de grootte van het hostingpakket kun je meerder mailaccount aanmaken.

Domeinnaam

Het registeren van een domeinnaam voor je bedrijf staat in principe los van de webhosting maar het één kan niet zonder het ander. Je kunt een domeinnaam registreren zonder hosting maar dan kun je er eigenlijk niets mee. Het is niet verbonden met een server dus je kunt er geen website op draaien. Op het moment dat je het domeinnaam daadwerkelijk wilt gebruiken zul je ook hosting moeten aanschaffen.

Back-ups

Zorg ervoor dat je bij het kiezen van webhosting altijd kiest voor een webhost die een goede back-up infrastructuur heeft. Mocht er iets fout gaan dan heb je altijd nog een back-up van al je gegevens. Een goed back-up systeem is echt van essentieel belang.

Database

Zonder database ook geen website. Een database is eigenlijk een groot archief waarin alle gegevens staan vanuit de website.

 

Waar moet je op letten bij het kiezen van een hostingprovider?

Je hebt honderden providers online die webhosting aanbieden in Nederland. Als je jouw nieuwe website of webshop laat maken door een professioneel bureau bieden zij 9 van de 10 keer ook webhosting aan. Bij FRIZZER helpen we je graag met de webhosting van jouw website, webshop of applicatie. Wij hebben onze eigen servers die worden beheer in de datacenters in Delft en Amsterdam.

Eén aanspreekpunt

Het is wel zo handig als je één partij hebt waar je alles onder hebt gebracht. Je kunt dan bij ons terecht voor alle vragen en wij kunnen snel schakelen mocht er iets loos zijn. Wil je een nieuwe website of webshop laten bouwen? Laat ons dan ook de webhosting verzorgen. Zit je op dit moment bij een andere partij? Geen probleem. Wij kunnen jouw website, webshop of applicatie gemakkelijk verhuizen naar onze omgeving en dan verzorgen wij alle webhosting voor een vaste prijs per maand.

Goed bereikbaar

Wij zijn op werkdagen van 8:30 tot 17:30 bereikbaar via telefoon, whatsapp en mail. Is er iets aan de hand waar je zelf niet uitkomt? Neem gerust contact met ons op. Het is van belang dat je kiest voor een partij die goed bereikbaar is. Kies je voor een partij die bijvoorbeeld alleen in de avonduren bereikbaar is, dan kan dit problemen opleveren wanneer je website er een keer overdag uitligt.

 

Neem vandaag nog contact met ons op

Neem vrijblijvend contact met ons op om te sparren over de hosting mogelijkheden voor jouw bedrijf. Onze specialisten geven je graag eerlijk & vrijblijvend advies. Samen zullen we zoeken naar een passende oplossing waarmee jij 24/7 online blijft!